13 Aralık 2011 Salı

Diyetin Olmazsa Olmazları


Pek çoğumuz kilo verme telaşına en az bir kere düşmüşüzdür bu hayatta.

Elimizde çarşaf gibi o gün ne yiyieceğimizin yazılı olduğu listeyi taşımışızdır...

Ama kilo vermenin ne yememiz gerektiğini söyleyen o listelerle başarılacağına inanmıyorum. Sadece sağlıklı beslenme konusunda bilinçlendirilmemiz gerek ...

Kilo vermenin sırlarını açıklıyorum bu yazıda:

1) Kahvaltıda ya da herhangibir öğünde masaya çıkarılan yiyeceklerden sadece yiyeceğiniz kadarını kendi tabağınıza alın. Tabağınıza koyduğunuzdan fazlasını asla yemeyin. (Çok aç hissediyorsanız, yarım saat kadar sonra domates salatalık gibi birşeyler yiyerek açlığınızı yatıştıracaksınız ama tabağınızdan fazlasını o anda yemeyin...)

2) Enerjiniz çok önemli, mutlu hissetmeden yapacağınız diyet kilo vermenizden çok hasta olmanıza sebep olacak.

3) Bir haftada 5 kilo yerine uzun zaman diliminde azar azar vermeyi yeğleyin.(Kısa sürede kilo vermeyi başaran çok arkadaşım kolayca tekrar verdiklerinin iki katını aldıklarına şahit oldum...)

4) Yediğiniz her lokmada, birazdan doyacağınızı kendinize hatırlatın. İyi çiğneyin, acele yemeyin...

5) İştah açan ketçap, mayonez, kola, kızartma tarzı yiyecekleri yasaklamamkla beraber, abartmadan ara sıra tadabilirsiniz. Zamanla sebze tarzı yiyeceklerin lezzetli olduğunu düşüneceksiniz.

6) Vücudunuzu dinleyin.Örneğin: Şekere ihtiyacı olan vücudunuzu inatla ondan mahrum ederseniz, çeşitli hastalıklara ve aşırı moral bozukluğuna davetiye çıkarırsınız. Vücut ihtiyacı olan şeyi ister, siz sadece onun doyduğu noktada beyninizi dinleyip tadın güzelliğiyle daha çok yemeye çalışmayın. Doyduğumu hissedemem diyorsanız, tabağınıza çok kalorili bir yiyecekten az alın, bittiğinde yerine yenisini koymadan yaklaşık on dakika sonra tekrar ondan tadabileceğinize inanın(Büyük ihtimalle on dakika sonra doymuş olduğunuzu fark edeceksiniz...)

7) Günlük egzersiz yapmak, sabah uyanınca elinizi yüzünüzü yıkamak kadar normal bir hayat alışkanlığı haline gelsin. Her gün en az 10 dakika egzersizle zamanla neler başarabileceğinizi göreceksiniz.

8) Asla umutsuz olmayın. İnanmak başarmanın %51' i...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Fikirleriniz benim için altın değerinde...
Teşekkürler;)

"NOT: Yazım hatası olan yorumlar yayınlanamayacaktır:(("

CANLAR...