Malzemeler:
* Artan ekmek parçaları
* Artan ekmek parçaları
* 2 yumurta
* 2 yemek kaşığı sıvı yağ
* 1 su bardağı ılık süt
* Biraz tuz
* Aldığı kadar Un
* Hamur yapabilmek için yeterince su
* Sosis, salam, sucuk (küçük küçük doğranmış)
* 2 yemek kaşığı ketçap
* 1 tane doğranmış domates
* 1 tane doğranmış yeşil biber
* 2 diş doğranmış sarımsak
* Biraz kekik
* Bir kase rendelenmiş kaşar

YAPILIŞI:
1) Bayat ekmekleri iyice ufalayın içine yukarıda sayılan malzemeleri koyarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın.
2)Üzerini temiz bir bezle örtüp 1 saat dinlendirin.

3)Dinlenmiş hamuru yağlanmış tepsiye pizza şeklinde yaydıktan sonra üzerine isteğiniz malzeneyi koyarak 170 derecede ısıtılmış fırında pişirin.
Afiyetle...
-ALINTIDIR-
-ALINTIDIR-
Elinize sağlık bayat ekmekleri değerlendirmek için güzel bir fikir sevgiler...
YanıtlaSilBayat ekmekleri değerlendirmek için güzel bir tarif.Bayat ekmekle yoğrulan hamurdan bir de sıkma diye hamur işi oluyor güney illerimizde.Ellerinize sağlık:)
YanıtlaSilpembe kekik sıkmayı da çok severim doğru söylüyorsun onun bayat ekmeklerden yapıldığını bilmiyordum sadece. Araştıracağım...
YanıtlaSilÖzgen teşekkürler, umarım faydası olmuştur...